logo
RNTV Live

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Serbiei. Ce au discutat despre FUGARUL Ghiță?

iohannis ploiesti22
Daniel

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a avut, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pe agenda discuţiilor fiind cooperarea bilaterală dintre cele două state, dar şi modalităţile de sprijin din partea României al procesului de aderare a Serbiei la UE.

Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, că nu este problema şefilor de stat să discute situaţia unui fugar, precum Sebastian Ghiţă, dar totuşi a ridicat această problemă ştiind că presa va fi interesată. Preşedintele sârb susţine că nu are detalii.

“Nu am discutat (n.r.: despre cazul Sebastian Ghiţă), dar l-am întrebat auzind că sunteţi interesaţi, şi mi-a spus ca nu ştie. Nu e treaba preşedinţilor să se ocupe de cei care care fug de justiţia românească”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 La rândul său, Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei, a spus că l-a întrebat pe ministrul Justiţiei din ţara sa şi aşteaptă un răspuns.” Nu am prea multe date în acest sens, dar organizaţiile juridice se ocupă de această chestiune. Când preşedintele m-a întrebat, am întrebat şi eu ministrul Justiţiei din Serbia şi vom primi în cursul zilei de azi un răspuns”, a declarat Aleksandar Vučić.
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor