logo
RNTV Live

Județul Prahova ar putea fi împânzit cu camere de supraveghere/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Județul Prahova ar putea fi împânzit cu camere de supraveghere. Vorbim despre monitorizarea a peste 300 de puncte, potrivit unui proiect al Consiliului Judeţean Prahova. Proiectul a fost inițiat încă din 2021. Valoarea ar urma sa se ridice la 28 de milioane de lei.

Județul Prahova ar putea fi împânzit cu camere de supraveghere

Proiectul de supraveghere video a mai fost dezbătut și în anul 2021. Se discuta acum de către consilierii județeni despre o actualizare de deviz. Ar urma  să se ajungă la suma totală estimată de 28 de milioane, cu tot cu TVA. Suma inițială a fost de 17 milioane de lei. Investiţia ar urma să fie derulată pe durata a doi ani, cu o estimare de aproape 15,5 milioane de lei a cheltuielilor din primul an.

Prin intermediul acestuia se dorește prevenirea, respectiv sancţionarea unor încălcări ale Codului rutier şi, totodată,  creşterea siguranţei pe drumurile publice, precum şi la preîntâmpinarea unor posibile acte de violență sau vandalism şi la combaterea depozitării de deşeuri pe marginea drumurilor.

În total, în baza acestui obiectiv de investiţii, sistemul de supraveghere video ar urma să conţină peste 750 de camere, instalate în aproape 330 de zone.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor