logo
RNTV Live

Jandarmii prahoveni, cu ochii pe cetăţeni. Infractorii, reduşi la tăcere

captura-jandarmi-2
Mihai Constantinescu

Jandarmii prahoveni, cu ochii pe cetăţeni.

În acest weekend, jandarmii prahoveni au aplicat 119 sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Peste 200 de jandarmi au executat misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice atât independent cât și în sistem integrat pe întreg teritoriul județului Prahova.


În urma misiunilor executate, au fost aplicate 67 au fost avertismente scrise. Restul de 52 au fost amenzi, în valoare totală de 29600 lei, pentru amenințări cu acte de violență, tulburarea ordinii publice, provocarea și participarea la scandal, pătrundere neautorizată cu vehicule în zonă forestieră cât și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

Tot în această perioadă au fost constatate mai multe fapte de natură penală și întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală, dintre care :

  • zădărnicirea combaterii bolilor, conform art 352, alin. 1, Cod Penal, constatată în zona Shopping City Ploiești.
  • furtul, conform art 228, Cod Penal, constatată în Ploiești, zona Parc Industrial, unde doi bărbați au forțat ușa laterală a unui autotren, destinat să aprovizioneze cu alimente magazine de specialitate, încărcând produse în portbagajul mașinii personale.
  • punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută de art. 102, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 84/1998.

comunicat de presă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor