logo
RNTV Live

Jandarmii prahoveni au executat anul trecut peste 22.000 de misiuni / VIDEO

Angajări la Gruparea de Jandarmi Mobilă"Matei Basarab"
Oana Stoica

Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova și-a făcut bilanțul activității pe anul trecut. Au participat prefectul județului, Mădălina Lupea, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfirloaga, precum și  reprezentanții instituțiilor cu care jandarmii prahoveni colaborează.

În cadrul acțiunii au fost acordate distinții de serviciu pentru „îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate”, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, jandarmilor montani ce au acționat vreme de peste 14 ore pentru găsirea unui grup de 7 turiști rătăciți în Munții Baiului pe 14.01.2017. Aceștia au fost felicitați și de către doamna Prefect, care la rându-i le-a oferit diplome de excelență.

În anul 2016 jandarmii prahoveni au executat 22979 misiuni de asigurare și restabilire, de menținere a ordinii publice, atât independent cât și cu colegii de la poliție, sau în cooperare cu alte instituții ale statului.

În perioada de referinţă efectivele de jandarmi au constatat un număr de 160 de infracţiuni flagrante, concretizate în 151 de procese verbale de sesizare a organelor de urmărire penală şi 9419 de fapte cu caracter contravenţional pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 1914989 lei.

Pe linia tăierilor ilegale de arbori și a furtului de material lemnos au fost executate 216 acțiuni independente și în cooperare, ocazie cu care au fost depistate peste 100 de fapte ilegale, concretizate în 13 acte de sesizare a unor infracțiuni și aplicarea a 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 104100 lei. De asemenea s-au executat 55 de acțiuni de salvare – evacuare din zona montană, în cadrul cărora s-a acordat sprijinul unui număr de 144 de persoane.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor