logo
RNTV Live

Jandarmii din București și nu numai, donatori de sânge într-o campanie a Patriarhiei Române

jandarmii-din-bucuresti-si-din-toata-tara-doneaza-sange-in-campania-patriarhiei-romane-275192
Ștefan Petre

În zilele de 2 și 3 noiembrie, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se alătură personalului medical al Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale pentru a organiza a 42-a ediție a campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Această campanie beneficiază de binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și este coordonată de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, responsabilul grupului de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale din Bucureşti.

În cadrul celei de-a 42-a ediții a evenimentului, aproximativ 200 de jandarmi din unitățile din Garnizoana București și Ilfov, precum și 1.000 de jandarmi din întreaga țară, participă la această acțiune de donare de sânge. Alături de jandarmii bucureșteni, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale sunt prezenţi și oferă sprijin. Aceștia vor dona, de asemenea, sânge și vor gestiona aspecte organizatorice importante, precum aprovizionarea cu apă, ceai, cafea și alimente necesare înainte și după donare.

Împreună cu partenerii noştri, de data aceasta împreună cu ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, ne dorim să colectăm o cantitate cât mai mare de sânge şi să salvăm cât mai multe vieţi.

Jandarmeria Română este unul dintre partenerii noştri fideli, pe care ne bazăm şi alături de care am reuşit să obţinem rezultate frumoase, care ne dau speranţă că împreună putem face binele de care este atât de mare nevoie.

Constantin Jiga, voluntar coordonator în campania „Donează sânge, salvează o viață!”

Din 2013 până în prezent, în 10 ani de activitate, s-au colectat aproximativ 22.500 de litri de sânge de la peste 40.000 de donatori fideli.

În același interval de timp, prin intermediul campaniei, Biserica Ortodoxă Română a contribuit semnificativ la echiparea cu aparatură medicală a centrelor de transfuzie sanguină din București, Ploiești, Constanța, Cluj, precum și a Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, cu dispozitive în valoare de 130.000 de euro.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor