logo
RNTV Live

Iulian Dumitrescu: Am dat ordin de începere pentru centura Mizilului

Iulian Dumitrescu CJ
Dumitrescu Vlad

Consiliul Judeţean Prahova a dat ordinul de începere pentru construirea unei șosele care să ocolească orașul Mizil, prin nordul localității. Autoritățile speră ca investiția să fie realizată în maximum 18 luni de la data semnării contractului, perioadă în care este cuprinsă și faza de proiectare. Asta după ce în urmă cu puțin timp executivul județean a dat ordin de începere a lucrărilor și pentru centura Comarnic.


Încep lucrările la unul dintre proiectele de o importanță majoră pentru infrastructura rutieră din județul Prahova, si anume centura ocolitoare a orașului Mizil.

”Am dat ordin de începere pentru Centura Mizilului. Mă aștept ca societatea care a câștigat licitația să finalizeze lucrarea în maximum nouă luni”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Aceasta ar urma să aibă o bandă pe sens şi o lungime de aproape 7,5 kilometri. Finanțarea va fi asigurată de Guvernul României prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“.

Totodată, un alt obiectiv de infrastructură rutieră de o importanță majoră care a intrat în linie dreaptă este centura orașului Comarnic.

”Am dat ordin de începere la centura Comarnicului, proiectare și execuție. Mă aștept ca execuția să înceapă undeva pe la începutul lunii iulie, mai avem nevoie de niște aprobări de luat. Dacă socotim că sunt doar 6 kilometri și jumătate și patru poduri, nu e un capăt de țară să fie realizată cât mai repede, ca măcar ce se întâmplă în Comarnic să nu se mai întâmple, să nu mai stea oamenii, la coadă, în trafic”, a mai susținut Iulian Dumitrescu.
De precizat că în Prahova vor fi realizate în viitorul apropiat patru centuri ocolitoare ale localităților Păulești,Mizil, Comarnic, Azuga și Bușteni.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor