Iubeşti Ploieştiul? Participă la turul istoric „Poveștile Bulevardului cu castani”. Vezi când are loc şi traseul!

Poveștile Bulevardului cu castani sursă foto Facebook

„Poveștile Bulevardului cu castani”

Iubeşti Ploieştiul? Participă la turul istoric „Poveștile Bulevardului cu castani”. Vezi când are loc şi traseul!

Dacă iubeşti Ploieştiul sâmbătă, 13 iulie, nu trebuie să ratezi turul istoric „Poveștile Bulevardului cu castani”. Plimbarea pe bătrânul bulevard va începe la ora 17:00, punctul de întâlnire fiind biserica Sfântul Gheorghe Vechi (de lângă Liceul Mihai Viteazul). ” Călătoria” prin istoria Ploieştiului dureaz aproximativ două ore.

„O adevărată avenue între grădini”

„Singurul bun pe care îl are orașul nostru”. „O adevărată avenue între grădini”. „Un drum de praf și bălți, în care înveți să înoți”. Trei definiții date de-a lungul timpului arterei pe care astăzi o cunoaștem drept Bulevardul Independenței ori Bulevardul cu Castani. Iubit sau criticat, acesta este un simbol al orașului, dar și un martor al istoriei acestei localități. Încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, aleile sale au fost refugiu pentru perechile de îndrăgostiți ori adăpost pentru vitregiții soartei. Pe carosabilul său au trecut sute de birje, primele autobuze publice, precum și cizmele armatelor care au defilat prin fața ploieștenilor. Legând gara de centru, Bulevardul a fost axa principală a vieții publice locale pentru aproape un veac.

În turul „Poveștile Bulevardului cu Castani” veți descoperi istoriile clădirilor de la stradă, dar vom explora și arterele adiacente, unde amintirea orașului cosmopolit din perioada interbelică este încă vie. Vom vorbi de regii României, de bătăile cu flori din Belle Epoque, de primele partide de fotbal și vom face un exercițiu de imaginație pentru a înțelege cum s-au schimbat destinele în primii ani ai comunismului.

Contribuție recomandată este 20 ron (sumele obținute find utilizate pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești). Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la [email protected] , potrivit unei postari pe Facebook

Vezi şi https://republikanews.ro/prahova-un-parc-petrolier-sediul-unei-societati-comerciale-si-locuintele-mai-multor-prahoveni-perchezitionate-in-aceasta-dimineata/?fbclid=IwAR2AJqOcQucPC7OUt3WaOtMLqUtbjMNjwo4TJyBEDyulGemzu4MYNYaM6Ek

 

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here