sursă foto Facebook

Istoria mai puţin cunoscută a oraşului Băicoi! Primele vestigii istorice descoperite pe raza orașului s-au găsit la ŢINTEA  și datează din aproximativ 341 î.Hr. Este vorba de monede dacice și un tezaur de tetradrahme. S-au descoperit și urme de așezări dacice din perioada marelui stat dac al lui Burebista (82-44 î.Hr.), precum și urme aleculturii Dridu (secolele al VII-lea–al X-lea).

Prima atestare documentară a localităţii datează din 1597, ca „moşie domnească” aflată în proprietatea lui Mihai Viteazu lpotrivit enciclopediaromaniei.ro. Aşezarea s-a dezvoltat în special începând cu secolul al XIX-lea, pe seama exploatărilor zăcămintelor de petrol. În arealul Ţintea-Băicoi, primele exploatări încep în 1864. În 1890 se construieşte rafinăria „Aurora”, la acea vreme, a doua ca mărime după cea de la Câmpina. Este declarat oraş în1948, potrivit sursei citate.

Obiective turistice

Oraşul Băicoi este poziţionat pe Drumul Vinului. Cei care vor să facă o excursie pe acest drum şi vor face orpire şi în Băcoi, trebuie să ştie că aici există mai multe obiective turistice:

  • Biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” (secolul al XIX-lea)
  • Biserica din satul Ţintea (1853)
  • Biserica din satul Lilieşti (1848)

Băicoi este situat în zona Subcarpaţilor Prahovei, pe dreapta râului Dâmbu, afluent al Teleajenului, la 20 km nord-vest de Ploieşti.

Vezi şi https://republikanews.ro/un-barbat-a-murit-intr-o…/

Vezi şi https://republikanews.ro/concert-simfonic-cu public

Vezi şi https://republikanews.ro/un-barbat-a-murit-intr-o…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *