logo
RNTV Live

Ionuț Duță, liderul Sindicatului Școala Prahovei, reales / VIDEO

Mihai Constantinescu

Ionuț Duță, liderul Sindicatului Școala Prahovei, reales

Ionuț Duță, liderul Sindicatului Școala Prahovei, a fost reales pentru un nou mandat în funcția de vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Acesta își propune să le rezolve în continuare problemele angajaților din școli și grădinițe, dar și să obțină salarii mai mari pentru personalul nedidactic. Până la finalul anului, este posibil chiar să se organizeze și proteste.

Ionuț Duță, liderul Sindicatului Școala Prahovei, reales

Pentru a-și putea ajuta mai mult membrii de sindicat, Ionuț Duță ocupă funcții de conducere și la nivel național la federația și confederația la care este afiliat Sindicatul Școala Prahovei.

Printre principale obiective pe care și le-a propus liderul celui mai numeros sindicat de învățământ din Prahova sunt menținerea unei salarizări corecte, apărarea drepturilor personalului didactic de predare, personalului didactic auxiliar și ale personalului nedidactic. Cel din urmă are  cele mai mici salarii, cuprinse între 1700 și 1800 lei net. În acest sens se pune problema organizării de proteste.

Sindicatul Școala Prahovei are înscriși aproape 8000 de membri și cei aproximativ 155.000 cât are Federația Sindicatelor Libere din Învățământ la nivel national.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor