logo
RNTV Live

Fosta groapă de gunoi a Ploieştiului devine cea mai tânără pădure din oraş/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Fosta groapă de gunoi a Ploieştiului devine cea mai tânără pădure din oraş. Început acum 8 ani, un amplu proiect de împădurire va transforma fosta groapă de gunoi a orașului într-o adevărată pădure. O gură de oxigen atât de necesară municipiului. La ultima plantare, alți 5000 de puieți au fost sădiți pe cele 9 hetctare ce se vor transforma în pădure.

Zeci de voluntari s-au întors în zona Centurii de Est a Ploieştiului pentru a completa cu puieţi de pomi pădurea care s-a format deja pe fosta groapă de gunoi a Ploieştiului. Proiectul Clubului Rotary Ploieşti în parteneriat cu o rafinărie din zonă, a început în 2013 prin plantarea a câte 5.000 de puieţi pe an. Dacă la început s-au făcut plantări doar pe 5 hectare de teren, treptat suprafaţa s-a mai extins cu încă 4 hectare de teren. În ultimii doi ani, pe ultimele hectare de teren s-au făcut completări pentru ca pădurea să fie cât mai rezistentă.

Iniţiatorii proiectului încearcă de mai mulţi ani să schimbe încadrarea juridică a terenului. Dacă va fi transformt din teren arabil în pădure, această zonă va putea fi protejată prin lege.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/copil-din-paulesti-campion-la…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/padurea-din-plopeni-decimata/

Pentru mai multe stiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor