logo
RNTV Live

Ion Iliescu, trimis în judecată în dosarul “Mineriada”

mineriada
rnews

Ion Iliescu a fost trimis în judecată în dosarul Mineriada, pentru crime împotriva umanității, care ar fi fost comise în urmă cu 27 de ani. Parchetul General a depus aceeași măsură și în cazul lui Petre Roman, Virgil Măgureanu, fost director al SRI ori Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru.

Ion Iliescu și Petre Roman sunt acuzați de anchetatori că au organizat și coordonat un atac generalizat și sistematic împotriva unei populații civile și a manifestanților adunați în Piața Universității din București între 13 și 15 iunie 1990.

Reprimarea violentă a manifestației a fost soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1000 de persoane.

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, va fi și el judecat pentru infracțiuni împotriva umanității. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoarea pe viață.

Și alte nume sonore au fost deferite justiției. Anunțul a fost făcut astăzi, într-o declarație de presă, de către un procuror militar.

 

sursa – agerpres.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor