logo
RNTV Live

Ion Eparu : ”Nu știu ce voi face mai departe! Probabil personalitatea mea nu se potriveşte cu activitatea politică”

ion-eparu DEMISE DUMITRU
Oana Stoica

După ce PRU a eșuat la aceste alegeri parlamentare, deputatul Ion Eparu, candidat al acestui partid, a postat pe pagina lui de facebook un mesaj incredibil. Profesorul Eparu este extrem de critic la adresa lui : ” fie personalitatea mea nu se potriveşte cu activitatea politică, fie tipul de mesaj pe care îl transmit nu are nicio eficienţă”. Luciditatea cu care analizează rezultatul alegerilor, se poate vedea în textul postat pe rețeaua de socializare:

”Deja rezultatele alegerilor din 11 decembrie 2016 sunt cunoscute. La ora la care scriu aceste rânduri mai sunt doar câteva incertitudini legate de mandatele ce se vor acorda la redistribuire. Trei dintre ele înţeleg că sunt în Prahova: două de senator şi unul de deputaţi.

Partidul România Unită, pentru care am candidat la Camera Deputaţilor, nu a intrat în Parlament, fiind chiar la distanţă destul de mare de scorul minim necesar. Ieri (luni, 12 decembrie 2016) am trecut pe la sediul partidului şi mi-am aruncat ochii pe câteva copii ale unor procese verbale din secţiile de vot. Am constatat câteva lucruri a căror logică îmi scapă. Dar în faţa rezultatelor concrete eu m-am înclinat întotdeauna!

Evident că îi felicit pe noii parlamentari de Prahova. Le doresc succes, pentru că realizările lor s-ar putea traduce în “mai bine” pentru prahoveni.

Evident că rezultatul m-a nemulţumit complet: şi cel general al partidului şi cel al partidului la nivel judeţean şi cel al partidului la nivelul oraşului Ploieşti, dar mai ales cel din comuna natală (chiar dacă a fost peste cel al judeţului). Aşa cum spuneam, îmi vine greu să înţeleg anumite lucruri.

Şi ca şi cum nu ar fi fost suficientă supărarea din noaptea alegerilor, astăzi, mult mai rău, m-a supărat atitudinea unora dintre colegii mei universitari. Pe care îi respect extrem de mult, dar cărora le spun că nu pot admite critici aşa de dure decât de la cei care s-au confruntat cu probleme reale, izvorâte din relaţia directă cu oamenii.

Păstrez în continuare unele rezerve faţă de “discuţiile” purtate în spaţiul virtual. Rămân la părerea că multe despre un interlocutor poţi afla doar printr-o discuţie fata în faţă (Vă dau şi un exemplu recent. Cineva tot posta comentarii pozitive la materialele mele puse pe blog. Întâmplarea a făcut să ne întâlnim pe nepregătite. Toată atitudinea lui a “strigat” exact inversul celor afirmate prin postări. Am ştiut imediat că nu mă sprijină, iar ulterior am primit şi dovezi în acest sens).

Nu ştiu ce voi face mai departe. Analiza de până acum a ceea ce s-a întâmplat mă conduce la una din două concluzii:
1) fie personalitatea mea nu se potriveşte cu activitatea politică;
2) fie tipul de mesaj pe care îl transmit nu are nicio eficienţă. Cert este că ambelele concluzii duc, aproape inevitabil, la o singură decizie. Pentru care mai trebuie doar să discut cu cei pe care în aceste două luni i–am convins să vină lângă mine!

PS. Am avut pe parcursul mandatului de parlamentar patru colaboratori. Din diverse motive, până la final au rămas doar doi. Atât pentru doamna Mariana Ivan, cât şi pentru doamna Alexandra Mărăcineanu, mii de mulţumiri pentru faptul că au încercat să mă înţeleagă şi ca om şi pentru modul în care am colaborat.

Iar în final, mulţumiri deosebite tuturor celor care m-au sprijinit, m-au încurajat, m-au criticat, care au crezut în mine indiferent dacă m-au votat sau nu. Cel mai greu lucru în politica este acela de a rămâne un om normal!
Cu consideraţie,
Ion EPARU”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor