logo
RNTV Live

Iohannis, discurs impresionant despre libertate, cultură și democrație

klaus-iohannis-a-reactionat-dur-in-urma-grevei-profesorilor-mesajul-aspru-indreptat-direct-cum-indrazneste_size6
Andrei-Vlăduț Gușter

Klaus Iohannis spune că elementele cheie pentru construcţia unor societăţi caracterizate de libertate, democraţie, solidaritate sunt drepturile omului şi demnitatea umană.

Declarația președintelui a fost făcută duminică cu ocazia primirii Premiului Franz Werfel pentru Drepturile Omului pentru anul 2023, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la la Biserica Sf. Paul din Frankfurt pe Main.

Iohannis: „Drepturile omului şi demnitatea umană reprezintă elemente-cheie pentru un angajament real şi de substanţă al cetăţenilor la construcţia unor societăţi caracterizate de libertate, democraţie, solidaritate, capabile să reziste în faţa resuscitării naţionalismelor revizioniste”.

Klaus Iohannis a precizat că „pentru România, persoanele aparţinând minorităţilor naţionale reprezintă nu doar un bogat patrimoniu cultural şi uman, ci şi o reală valoare adăugată pentru întreaga societate”.

„România a dezvoltat în ultimii ani un sistem echilibrat de instrumente legislative şi instituţionale apte să prevină şi să sancţioneze intoleranţa.”

Klaus Iohannis

Vezi aici întreaga declarație.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor