logo
RNTV Live

Invitații prețioase pentru arbitri români

FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-DINAMO BUCURESTI, CUPA LIGII (21.07.2014)
Cristian Anghelescu

Trei dintre cei mai valoroși cavaleri ai fluierului români, Ovidiu Hațegan (arbitru), Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe (asistenți), au fost invitați de FIFA la un seminar pe probleme de arbitraj. La evenimentul care va avea loc în luna septembrie, în Elveția, la Zurich, vor participa 20 de “centrali” din Europa iar dintre aceștia -în urma prestațiilor ulterioare – vor fi aleși cei care să conducă meciuri la Campionatul Mondial din 2018, organizat în Rusia.

Hațegan, în vârstă de 36 de ani, a fost prezent la Euro 2016 și se află pe lista lărgită a arbitrilor pentru Campionatul Mondial din 2018.

Arbitrajul românesc ar putea avea reprezentante și la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin din 2019, competiție care se va disputa în Franța. Speculația se poate face întrucât la același seminar din Elveția au fost invitate și Teodora Albon și Cristina Dorcioman. Amândouă se regăsesc pe lista extinsă pentru a arbitra la Women World Cup 2019.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor