Sursa: bbc.com

O investigație BBC de un an a scos la iveală un inel global sadic de tortură pentru maimuțe, care se întinde din Indonezia până în Statele Unite.

World Service a găsit sute de clienți din SUA, Marea Britanie și din alte părți plătind indonezieni pentru a tortura și ucide puii de macaci cu coadă lungă pe film.

  • Inelul de tortură și-a început viața pe YouTube, înainte de a se muta în grupuri private din aplicația de mesagerie criptată Telegram.
  • Scopul sadicilor era să creeze filme la comandă în care puii de macac crabivor sunt filmați în timp ce sunt abuzați, torturați și, uneori, omorâți.

„Numai în acest an, am eliminat sute de mii de videoclipuri și am închis mii de canale pentru încălcarea politicilor noastre violente și grafice”, se arată în comunicat.

Telegram a spus că „s-a angajat să protejeze confidențialitatea utilizatorilor și drepturile omului, cum ar fi libertatea de exprimare”, adăugând că moderatorii săi „nu pot patrula în mod proactiv grupuri private”.

Anchete

Cel puțin 20 de persoane se află acum sub investigație la nivel mondial, inclusiv trei femei din Marea Britanie care au fost arestate de poliție anul trecut și eliberate sub supraveghere și un bărbat din statul american Oregon care a fost pus sub acuzare săptămâna trecută.

Poliția îi urmărește acum pe cumpărători și au fost deja făcute mai multe arestări.

Continua să citesti interviul aici.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *