Lolita, orca ținută în captivitate o jumătate de secol a murit înainte de a fi eliberată

Constantin Corina

Lolita, orca ţinută în captivitate timp de peste o jumătate de secol, a murit vineri, la Miami Seaquarium.

„În ultimele două zile, Toki a început să dea semne serioase de disconfort. A primit cele mai bune îngrijiri posibile, dar, în ciuda acestui lucru, a decedat vineri după-amiază din cauza, credem noi, a unei boli de rinichi”, a anunţat Miami Seaquarium, conform News.ro.

„Toki a fost o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care i-au ascultat povestea, în special pentru poporul Lummi (trib amerindian – n.r.), care o considera parte din familie. Oricine a avut privilegiul şi onoarea de a petrece timp cu ea îşi va aminti de frumoasa ei stare de spirit”, au mai transmis cei de la Miami Seaquarium.

Orca urma să fie eliberată în scurt timp în apele Pacificului, după 50 de ani petrecuţi într-un acvariu de 26 x 11 metri la Miami Seaquarium.

Lolita a fost una dintre cele două orci care au stat cel mai mult în captivitate fiind singura orcă capturată în apele americane care se afla încă în captivitate din 1970, când a fost capturată în largul Pacificului de Nord-Vest.

Activiştii pentru bunăstarea animalelor, bătrânii Lummi şi organizaţia non-profit Friends of Toki au pledat pentru eliberarea balenei, din moment ce s-a pus sub semnul întrebării practica de a ţine balenele în captivitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor