logo
RNTV Live

Învăţământul stă pe un butoi de pulbere. Ce se va întâmpla în curând?

Învăţământul stă pe un butoi de pulbere. Ce se va întâmpla în curând?
Mihai Constantinescu

Învăţământul stă pe un butoi de pulbere din cauza Legii Salarizării. Acest lucru ar putea conduce la declanşarea unor ample acţiuni de protest.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învătâmânt Legea spun că Legea Salarizării încalcă programul de guvernare aprobat de Parlament şi ameninţă cu declanşarea protestelor.

“Legea salarizarii prevede o creştere a lefurilor cu 20%, începând cu data de 01 iulie 2017 şi cu 30% de la data de 01 ianuarie 2018, iar în proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se propune ca prima tranşă de majorare, în procent de 50%, să se acorde de la data de 01 ianuarie 2018. Această propunere înseamnă o diminuare cu 6% a majorărilor salariale şi, ceea ce este mai important, provoacă în rândul salariaţilor din sistemul de învăţământ o stare de neîncredere şi suspiciune referitoare la transpunerea în practică a prevederilor viitoarei legi privind salarizarea unitară”, transmite, într-un comunicat de presă preşedintele FSLI Simion Hăncescu.

Citeste mai mult aici http://www.mediafax.ro/social/sindicatele-din-invatamant-nemultumite-de-legea-salarizarii-ameninta-cu-proteste-16254632

sursa foto HotNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor