logo
RNTV Live

Învățământul dual, prioritate pentru PSD. Ploieștiul, loc important în strategia social-democraților

conferinta psd invatamant dual
Ciprian Radu

Învățământul dual, prioritate pentru PSD

Ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, și senatorii Robert Cazanciuc și Liviu Pop au vizitat, vineri, Liceul 1 Mai din Ploiești. 

Învățământul dual se adresează absolvenților clasei a VIII-a, are o durată de cel puțin 3 ani și o pondere semnificativă a pregătirii practice derulate la operatorul economic. Elevii din învățământul dual beneficiază de susținere financiară acordată de la bugetul de stat prin intermediul Programului național de protecție socială „Bursa profesională” prin care fiecare elev primește suma de 200 de lei.

România are nevoie urgentă de meseriași, câștigurile au crecut semnificativ, depășind, în unele situații, cu mult chiar, anumite joburi care necesită studii superioare.

Rămâne ca elevii și, în special păriții lor, să-și îndrepte atenția asupra învățământului dual, mai ales că guvernul și parlamentul au început deja să-i acorde atenție sporită.

Urmăriți mai jos declarațiile social-democraților, la conferința de presă organziată la PSD Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor