logo
RNTV Live

Învaţă să deosebeşti fructele şi legumele bio de cele cu pesticide

Învaţă să deosebeşti fructele şi legumele bio de cele cu pesticide
Mihai Constantinescu

Dacă nu ai o sursă sigură de unde să cumperi legume şi fructe nemodificate genetic şi fără pesticide, atunci ar fi bine să înveţi ce este de făcut pentru a le recunoaşte pe cele care sunt sută la sută naturale.

Uşor de recunoscut sunt cele care au lipite pe ele stickere ce conţin anumite coduri din cifre. Acestea sunt codurile PLU. Sunt stabilite de Federaţia Internaţională pentru standardul produselor şi sunt folosite din anul 1990.

Dacă un fruct are codul de pe autocolant format din 4 cifre, înseamnă că a fost crescut convenţional, adică s-au folosit îngrăşăminte chimice şi pesticide. Un exemplu este un măr pe care este înscris codul 4015. Dacă ar fi avut codul 94015, ar fi indicat faptul că a fost crescut într-un mediu bio. Un măr modificat genetic ar fi avut codul 84015.

Codurile din 5 cifre pot incepe cu cifra 8 sau cu cifra 9. Cele care încep cu 8 arată faptul că vegetalele respective au fost modificate genetic.

citeşte continuarea aici http://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/cum-recunoastem-fructele-si-legumele-cu-pesticide-725021

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor