logo
RNTV Live

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul de Urgență din Ploiești. O echipă de tineri chirurgi a reușit să execute o intervenție complicată, total laparoscopic

videolaparoscopia
Oana Stoica

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul de Urgență din Ploiești. O echipă de tineri chirurgi a reușit să execute o intervenție complicată, total laparoscopic.

Performanța a fost obținută de o echipă de tineri chirurgi din cadrul secției Chirurgie 2. Aceștia au fost ajutați și de personalul medical de pe secția ATI, dar și de asistentele medicale de pe cele două secții.

O pacientă de 64 de ani, diagnosticată cu Neoplasm vegetant-stenozant- hemoragic de joncțiune recto-sigmoidiană (HP-ADK G2), a fost operată prin metoda laparascopică.

O premieră pentru Spitalul din Ploiești unde nu s-au mai făcut astfel de intervenții până acum. 

Mai exact, a fost făcută o rezecție segmentară anterioară recto-sigmoidiana cu anastomoză mecanică termino-laterala in manieră Dixon – executată total laparoscopic.

În acest fel, chirurgii care au reușit intervenția dificilă, au demonstrat că sunt extrem de bine pregătiți și contribuie astfel la schimbarea în bine a imaginii SJU Ploiești.

De remarcat este că medicii nu au vrut să iasă în față, ci au vrut să rămână anonimi.

Iată ce ne-a declarat, sub protecția anonimatului, tânărul medic care exectuat dificila intervenție chirurgicală:

”Chirurgia este o tehnică de ECHIPĂ ! Lucrurile mari pot fi realizate atunci când există voință, unitate, consens și mijloace tehnice… Un prim -mic pas, dar sperăm să urmeze si alții. Chirurgia Ploieșteană trebuie să redevină ce a fost cândva! Sunt mândru că profesez în secția în care dr. Constantin Andreoiu a făcut istorie și cinste chirurgiei românești și mărturisesc că in fiecare dimineață, în timpul raportului de gardă, îi privesc portretul expus și mă simt copleșit…un maestru desavârșit !”

Foto cu caracter ilustrativ

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor