logo
RNTV Live

Pista de trap de la Hipodromul din Ploiești a trecut de prima etapă a omologării

Hipodromul Ploiești consumă dublu decât produce
Cristian Anghelescu

În această dimineaţă, o comisie formată din reprezentanţi ai CSM Ploieşti, ai Agenţiei Naţionale de Zootehnie, ai crescătorilor de cai atât de stat, cât şi din mediul privat, precum şi ai constructorului, a omologat pista de trap din cadrul Hipodromului Ploieşti, pentru ca aici să se poată organiza primele curse. S-au făcut măsurătorile de rigoare şi s-a verificat calitatea pistei, astfel, că, la final, comisia a stabilit că „pista îndeplineşte condiţiile dimensionale de desfăşurare a curselor de trap în parametri optimi, urmând a fi marcate linia de sosire, poziţionaţi stâlpii de plecare şi stâlpii de distanţă”. După îndeplinirea şi acestor din urmă condiţii, se va putea considera că pista Hipodromului Ploieşti este omologată pentru desfăşurarea curselor.

” Mă bucur că am reușit să grăbim puțin lucrurile și să intrăm în stare de normalitate. Acum se pot organiza pe hipodrom antrenamente și curse. Pista este perfectă, au spus-o chiar specialiști care au măsurat și verificat astăzi pista de trap. Intenționăm chiar să invităm reprezentanți ai unor organisme internaționale de trap. Ar fi onorant pentru Ploiești să putem organiza o cursă cu participare internațională, cu cai de valoare. În plus, ne gândim să înființăm la Hipodromul din Ploiești o școală de antrenori și de driveri. Este important să avem oameni calificați pentru a putea pe viitor să organizăm curse de trap de o înaltă ținută, cu cai campioni în întreaga lume”, ne-a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor