logo
RNTV Live

Înscrieri pentru tinerii prahoveni la FIRST Lego League Challenge – primul program de robotica!

Screenshot_20230721_102901_Gallery
Constantin Corina

Brave Bots, echipa de robotică  a Colegiului Național Mihai Viteazul împreună cu First Lego League Challenge, Asociația EURO SPIRIT și Fundația Județeană Pentru Tineret da start înscrierilor pentru elevii între 11-16 ani la prima echipa de robotică FLL din Ploiești!

Detalii despre program

Bazele programului FIRST Lego League

  • DESCOPERIRE
  • INOVAȚIE
  • IMPACT
  • INCLUZIUNE
  • MUNCA ÎN ECHIPĂ
  • DISTRACȚIE

La baza diviziei Challenge stă concurența prietenească, unde echipele se angajează în cercetare, rezolvare de probleme, programare și inginerie, construind și programând un robot LEGO care rezolvă o serie de misiunile în cadrul unui meci de robotică.

Scopul proiectului

Am creat această echipa pentru a promova și a încuraja tinerii de toate vârstele să facă parte din lumea STEAM – Science, Technology, Engineering, Arts, Mathemathics. De asemenea, ne dorim să fim cei care aduc schimbare și oferă cât mai multe oportunități de dezvoltare copiilor din Ploiești.

Echipa de FLL(First Lego League) mentorata de BraveBots a fost de asemenea gândită că o “pepinieră” care să antreneze mințile tinere și care să le ofere copiilor de gimnaziu oportunitatea de a se mută, în liga “mare”, într-o echipa de robotică pentru liceeni atunci când vor crește.

Fiind primul an în care echipa de First Lego League, pe care ne dorim să o numim “Little Brave”, va participa la competiție, ne-am propus să ajutăm echipa să ajungă până în etapă națională a competiției de unde să iasă învingătoare și să se întoarca acasă cu premii.

  • declară echipa Brave Bots pentru RepublikaNews.

Locurile disponibile sunt in numar de 10 iar perioada de inscriere este 21 – 31 iulie!

De asemenea, echipa va propune un proiect de inovare pentru a identifica și rezolva o problemă relevantă din lumea reală (specifica temei date de sezon).

Abilitati necesare

1. Capacitatea de a lucra în echipă

2. Creativitatea și gândirea inovatoare

3. Motivația și angajamentul

4. Capacitatea de gestionare a timpului și a stresului

5. Adaptabilitatea și învățarea continuă

Departamente

  • departamentul tehnic ce se ocupă de construcția și programarea roboților LEGO Mindstorms, testarea și optimizarea performanței acestora
  • departamentul non-tehnic ce se concentrează pe cercetare și soluții inovatoare, dezvoltarea abilităților de prezentare și comunicare, și gestionarea echipei și a activităților acesteia.
FORMULAR DE INSCRIERE

Sursa: instagram botsbrave

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor