logo
RNTV Live

Înfrângere în primul joc pentru selecționata Prahova Muntenia

main buftea
Cristian Anghelescu

Frig, doar 10 grade în termometre și ploaie mocănească. Acestea au fost condițiile în care a debutat meciul dintre selecționatele României și Angliei, în cadrul rundei intermediare a Cupei Regiunilor UEFA 2017, competiție rezervată echipelor de amatori.

Din echipa de start s-a sesizat lipsa lui Bărăgan, fostul “căpitan” fiind pedepsit pentru absența la ultimele două antrenamente!

Încă din minutul 4, oaspeții au fost la un pas de a marca, Crawford șutând de la 9-10 metri iar portarul A. Gheorghe a avut un reflex de excepție, deviind mingea în corner. La faza următoare, arbitrul a indicat penalti la un fault al lui Greawes asupra lui Butufei. A executat MICU, puternic și plasat (foto), iar echipa prahoveană care reprezintă România a deschis scorul: 1-0!

În minutul 14, după un corner executat de Crawford, trupa din Anglia a reușit să egaleze prin GREAVES, acesta reluând din careul mic pe sub portar: 1-1! Golul a venit după ce, cu câteva momente în urmă, Fennell șutase de la 7 metri fără a-l putea învinge pe goal-keeperul selecționatei românești, care a respins în corner.

În minutul 27, pe fondul unui joc echilibrat, Day a scăpat singur spre… 1-2, dar mingea lobată peste portar a trecut pe lângă butul stâng!

O mare ocazie a fost irosită de Jackson, atacantul oaspeților șutând precipitat în portar! Același omniprezent Jackson a scos un penalti după un fault al lui Micu iar FRAKLAND (43) a transformat cu toată opoziția lui Gheorghe, acesta fiind aproape de a reuși să pareze: 1-2!

În primele 23 minute ale reprizei secunde s-a jucat un fotbal mai degrabă modest, fotbaliștii ambelor echipe făcând eforturi mari pentru a-și conserva energiile după o primă repriză jucată într-un ritm alert.

Atunci, în minutul 68, la o fază bine construită în flancul drept de către Ruptureanu, balonul a ricoșat la 14 metri pentru voleul lui Micu, dar execuția acestuia a fost imprecisă, mingea trecând pe lângă butul drept!

Și Dudulescu și-a încercat norocul în minutul 78, balonul șutat de acesta, de la circa 30 de metri, fiind parat de Kerr în apropierea vinclului drept!

Oaspeții nu au contat în atac pe toată durata reprizei secunde iar victoria finală i-a mulțumit peste măsură, antrenorul Payne spunând că românii alcătuiesc o trupă solidă și imprevizibilă, capabilă să învingă orice adversar, în jocurile viitoare!

Meciul al doilea din grupă, cel dintre selecționatele Rusiei și Serbiei, va avea loc de la ora 17:00 pe aceeași arenă din Buftea.

Casetă

Prahova Muntenia – West Yokshire League 1-2 (1-2)

Stadion: Centrul de fotbal al FRF Buftea. Spectatori: circa 50. Marcatori: Micu (7, penalti)/ Greaves (14), Frankland (43, penalti)

Prahova Muntenia: A. Gheorghe – R. Catană, Pârvan, Gânju (57 Badea), Stanca – Butufei (60 Dudulescu), Micu (cpt) – Ruptureanu (74 Badea), Băcioiu, Bălan – Ciobanu. Antrenor: Nicolae Constantin.

West Yorkshire League: Kerr – Maynard, Dutson, Greaves, Payne – Fennel (86 O’Neil), Moon (cpt), Day, Crawford – Frankland (63 Jeavons), Jackson (80 Cunningham). Antrenor: Michael Payne.

Cartonașe galbene: Băcioiu (36), Ruptureanu (42), Micu (43), Ciobanu (89)/ Maynard (68), Day (71), Moon (88)

Au arbitrat: Carlos Xistra – Rui Teixeira (ambii din Portugalia) și Frosti Vidar Gunnarsson (Islanda)

Observator pentru arbitraj: Ferenc Szekely (Ungaria)

Delegat UEFA: Vasko Dojcinovski (Macedonia)

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor