logo
RNTV Live

Înfrângere pe terenul campioanei

volei bun
Cristian Anghelescu

Aseară, Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat pe terenul campioanei naţionale la zi, SCM U Craiova, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a din Divizia A1 la volei masculin, Faza I. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu se deplasau la Craiova după victoria cu Steaua Bucureşti, de pe teren propriu, din urmă cu o săptămână, urmărind să-şi adauge un nou succes în palmares.

În schimb, SCM U Craiova, formație antrenată de selecționerul României, Dănuț Pascu, avea un moral foarte bun, după ce învinsese în Sala Polivalentă pe campioana Sloveniei, ACH Volley Ljubljana, scor 3:1, în grupele Ligii Campionilor, realizând un pas important pentru calificarea în Playoff 12.

Până la final, gazdele s-au impus cu 3:0 (25:23, 25:22, 25:20)

Tricolorul LMV a avut un debut de meci foarte bun, adjudecându-și primele trei puncte ale setului întâi. Gazdele au revenit în joc imediat, preluând conducerea, după patru puncte câștigate consecutiv, scor 5:4. Apoi, echipa craioveană s-a desprins la 9:6, după care a majorat ecartul la 12:7, prin trei puncte la rând.

Antrenorul Sergiu Stancu a cerut timp de odihnă, unul binevenit, deoarece Tricolorul LMV a punctat de trei ori la rând, după care s-a apropiat la 12:10, respectiv 13:12. Însă, gazdele au intrat în avantaj la primul timeout tehnic, scor 16:13.

La reluarea jocului, craiovenii au punctat din nou, după care a urmat o perioadă foarte bună pentru echipa ploieșteană, care, prin patru puncte la rând, cu Milivojevic la serviciu, a egalat situația de pe tabelă la 17. S-a mers, apoi, „side-out” până la 20:20, când Tricolorul LMV a rupt ritmul, preluând conducerea, scor 21:20. SCM U Craiova a replicat, revenind în frunte, scor 22:21.

Tricolorul LMV, la care au intrat Ghimeș și Grigoraș, a egalat, dar nu a reușit să câștige pe propriul serviciu, iar gazdele au închis actul din prima oportunitate avută, scor 25:23, după 28 de minute de joc.

Setul secund a început cu două puncte câștigate de echipa condusă de selecționerul României, Dănuț Pascu. Dar, Tricolorul LMV a preluat controlul, în urma unei serii de cinci puncte consecutive (Carrasco servind), care au dus scorul la 6:3 pentru echipa din Ploiești, ecart menținut până la primul timeout tehnic.

La reluarea jocului, gazdele s-au apropiat la un singur punct, scor 7:8, însă ploieștenii au refăcut imediat avantajul de trei lungimi, scor 11:8. Apoi, Tricolorul LMV s-a desprins chiar la patru puncte, scor 13:9. SCM U Craiova a înjumătățit avantajul ploieștenilor, scor 14:12, după care diferența a „înghețat” la 2-3 puncte, pentru ca gazdele să reușească să egaleze la 18, după două puncte la rând.

Tricolorul LMV a răspuns cu aceeași măsură, revenind în frunte, scor 20:18. Dar, timpul de odihnă cerut de antrenorul Pascu a părut să ofere o nouă dimensiune jocului echipei gazdă, care a punctat de patru ori la rând, pentru a-și procura, apoi, trei mingi de set. Iar SCM U Craiova și-a adjudecat și actul secund, din a doua oportunitate, scor 25:22, după 29 de minute de joc.

Setul al treilea a început echilibrat, ambele echipe aflându-se la conducere, însă Tricolorul LMV a reușit să se desprindă la două puncte, scor 7:5. SCM U Craiova a replicat prin trei puncte consecutive, pentru ca, apoi, după o altă serie de cinci puncte la rând, să ducă scorul la 13:8, obligându-l pe antrenorul Sergiu Stancu să solicite timeout.

La reluarea jocului, craiovenii au mai punctat o dată, după care ploieștenii au oprit seria gazdelor. Iar printr-un parțial de 6:3 chiar au revenit în joc, apropiindu-se la trei lungimi, scor 17:14.

Gazdele au răspuns prin două puncte consecutive, dar, după cel de-al doilea timeout al ploieștenilor, ecartul a revenit la trei lungimi, scor 19:16. Tricolorul LMV nu a putut, însă, să completeze revenirea, iar gazdele au ajuns la cinci mingi de meci, închizând setul și partida din a doua șansă, scor 25:20.

Dănuţ PASCU, antrenor S.C.M. Craiova:

„A fost un meci foarte greu, pentru că băieţii sunt extrem de obosiţi. Apreciez că au avut tăria să revină când erau conduşi şi să lupte pentru o victorie de trei puncte. Nu a fost un joc strălucit, dar este un succes meritat, care ne apropie de primele echipe din clasament.”

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor