logo
RNTV Live

Înființarea laboratorului de radioterapie la Ploiești primeşte o nouă şansă/ VIDEIO

Mihai Constantinescu

Înființarea laboratorului de radioterapie la Ploiești primeşte o nouă şansă. . Lucrările privind construirea buncărului sunt în acest moment blocate, iar la începutul anului, primăria a pierdut finanțarea de 2,5 milioane de euro de la Banca Mondială. Cu aceşti bani ar fi trebuit achiziționat echipamentul necesar, inclusiv acceleratorul de particule. Ministerul Sănătății mai dă, însă, o șansă autorităților care vor putea duce la bun sfârşit proiectul. Reprezentanții PSD au reușit să obțină încă o șansă pentru finalizarea proiectului, de data aceasta de la Ministerul Sănătății.

Într-o singură zi 140 de români mor din cauza celei mai cumplite boli: cancerul. Prin contruirea Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte, peste 2000 de pacienți ar fi fost salvaţi de la moarte cu ajutorul lui.  Laboratorul  ar fi trebuit să cuprindă două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă, un buncăr pentru brahiterapie, un computer tomograf simulator cu cameră de comandă, cu ajutorul căruia sunt stabilite cu precizie zonele care urmează să fie iradiate, dar şi cabinete pentru medici și saloane destinate spitalizării de zi.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/impact-frontal-intre-doua…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor