logo
RNTV Live

INEDIT: cercetări în privința cauzelor ce provoacă cancerul

3-din-numarul-total-de-oameni-de-stiinta-si-ingineri-din-ue-sunt-in-romania-a5246
Andrei-Vlăduț Gușter

Un grup de cercetători australieni au descoperit o nouă cauză a cancerului care provine din interiorul organismului uman. Aceștia au făcut legătura între ARN-urile circulare și mutațiile ADN-ului.

Un nou studiu condus de universitatea Flinders, și publicat joi, în Cancer Cell, a descoperit că un ARN-uri, specifice, circulare, aflate în organismul uman se pot lipi de ADN-ul din celulele și pot provoca mutații ale acestuia care duc la apariția cancerului.

Simon Conn, reprezentant al Institutului de Sănătate și Cercetare Medicală Flinders: „În timp ce factorii de mediu și cei genetici au fost considerați de multă vreme drept principalii factori care contribuie la apariția cancerului, această descoperire revoluționară – pe care noi o numim ER3D (deteriorarea ADN-ului de către ARN endogen) – deschide un domeniu complet nou de cercetare în domeniul medical și al biologiei moleculare.

Acesta este primul exemplu de moleculă genetică prezentă în interiorul multora dintre noi care are capacitatea de a produce mutații în propriul nostru ADN și de a conduce cancerul din interior.”

Conform noilor cercetări, aceste molecule pot fi noi ținte terapeutice și markeri ai bolii într-un stadiu foarte timpuriu, „când probabilitatea de a vindeca cancerele este mult mai mare”.

Vezi aici mai multe detalii despre noua descoperire.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor