logo
RNTV Live

Incertitudine cu Privire la Aderarea Suediei la NATO – Turcia Își Menține Atenția Neclară

suedia-nato
Theo Tănăsescu

Turcia a comunicat NATO-ului că ratificarea candidaturii Suediei la aderare nu va fi finalizată într-un interval de timp care să permită organizarea ceremoniei de aderare la reuniunea de săptămâna viitoare a miniștrilor de externe ai alianței, conform informațiilor Reuters transmise de Mediafax.

Recent, comisia pentru afaceri externe a parlamentului turc a decis să amâne votul privind cererea de aderare a Suediei la NATO, pentru a permite desfășurarea unor discuții suplimentare pe această temă.

Potrivit informațiilor furnizate, miniștrii de externe ai NATO urmează să se întâlnească la Bruxelles în perioada 28-29 noiembrie. Această reuniune, conform speranțelor unor membri ai blocului de apărare occidental, este așteptată să semnifice aderarea Suediei.

Atât Suedia, cât și Finlanda au depus cereri de aderare la NATO în luna mai a anului trecut, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina în luna februarie a aceluiași an.

La momentul respectiv, președintele Tayyip Erdogan a exprimat obiecții față de ambele solicitări, susținând că acestea se datorează protecției acordate de națiunile nordice persoanelor considerate de Turcia ca fiind teroriști, precum și embargourilor comerciale în domeniul apărării.

Turcia a aprobat candidatura Finlandei în aprilie, dar a lăsat Suedia să aștepte.

Turcia a solicitat Suediei să întreprindă mai multe acțiuni pentru a controla activitățile membrilor locali ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație considerată teroristă de Uniunea Europeană și Statele Unite.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor