logo
RNTV Live

A început EURO 2016 la handbal feminin! România joacă în această seară!

ambros-martin-cu-lotul
Cristian Anghelescu
Cei doi selecționeri ai echipei naționale a României, Ambros Martin şi Costică Buceschi, s-au decis asupra lotului de ”16” cu care vor aborda meciul de debut, joc programat în această seară de la ora 21:45, în compania Norvegiei (TVR2 şi TVR HD).
Cele două handbaliste care vor începe Campionatul European din postura de rezerve sunt Laura Popa şi Yulia Dumanska
Iată echipa României pentru meciul cu Norvegia:
Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu
Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica
Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs
Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo
Inter dreapta: Melinda Geiger
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu
Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea
Principalul obiectiv pentru naţionala României la Campionatul European este calificarea în grupele principale, ceea ce ar însemna un loc în prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a Campionatului Mondial din 2017. ”Avem o echipă relativ nouă, care nu are legătură cu cea de la Jocurile Olimpice. Câteva fete sunt accidentate, alte câteva sunt tinere şi dornice de afirmare. Obiectivul logic la acest Campionat European este să ne calificăm în faza grupelor principale, iar acolo să facem cât mai multe puncte”, a declarat Cristina Neagu în Suedia, la întâlnirea cu mass-media. Interul stânga va fi căpitanul echipei naţionale la acest turneu final, fiind pentru prima dată într-o astfel de postură. De altfel, Cristina Neagu a fost nominalizată ca lider de echipă imediat după ce Ambros Martin şi-a început activitatea la naţionala României. ”Mă bucur că sunt căpitanul naţionalei, nu simt nicio presiune suplimentară”, a susţinut Cristina.
România evoluează în Grupa D, cu Norvegia, Rusia şi Croaţia, iar primele trei clasate se califică în grupele principale.
Campionatul European a debutat, ieri, cu jocurile din grupele A şi B. Rezultatele consemnate au fost următoarele:
Grupa A: Serbia – Slovenia 36-34 și Suedia – Spania 25-19
Grupa B: Olanda – Germania 27-30 și Franţa – Polonia 31-22
sursa: prosport
 
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor