Atât de aproape…

Aseară, Tricolorul LMV Ploiești a evoluat pentru prima dată în Sala „Olimpia” în cadrul cupelor europene, întâlnind campioana Portugaliei, AJ Fonte do Bastardo Azores, în manșa retur a 16-imilor de finală din CEV Challenge Cup. Echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu avea nevoie de victorie în trei sau patru seturi pentru a se ajunge la „setul de aur”, în urma înfrângerii suferite în deplasare, săptămâna trecută, scor 1:3.

Iar lucrurile păreau să meargă pe calea cea bună, motivația din tabăra ploieșteană fiind la cote maxime.

cel mai verde complex reziential

În garniturile celor două echipe doar Tricolorul LMV a efectuat o schimbare față de meciul din tur, antrenorii Stancu și Marinescu alegând să înceapă cu Voinea în locul lui Centelles.

Tricolorul LMV s-a aflat în control în setul întâi, Voinea ducând scorul la 3:1. Oaspeții au egalat la 3, dar cu un serviciu foarte bun al lui Aleksic ploieștenii s-au desprins la trei puncte, scor 8:5. Apoi, Milivojevic, Riabukha și Voinea au majorat ecartul, scor 12:7.

Campioana Portugaliei a răspuns exact, egalând situația pe tabela de marcaj, prin cinci puncte la rând. Tricolorul LMV a rămas, însă, în avantaj, iar Aleksic, cu un blocaj, a refăcut ecartul de trei lungimi, scor 15:12. Oaspeții au revenit, prin două puncte la rând, dar gazdele s-au desprins încă o dată, scor 19:15, obligându-l pe antrenorul João José să solicite timeout.

AJ Fonte do Bastardo Azores s-a mai apropiat, dar Riabukha și Voinea au adus gazdele la trei mingi de set, Grigoraș, cu o diagonală perfectă, închizând actul la scorul de 25:22.

În startul setului secund, ambele echipe s-au aflat la conducere, însă Tricolorul LMV s-a desprins la două puncte, după reușitele lui Grigoraș și Aleksic, cel din urmă cu un blocaj. Echipa portugheză a revenit, egalând situația la 8, dar Carrasco, cu o evoluție bună la fileu, Riabukha, Voinea și Milivojevic au punctat pentru a menține gazdele în avantaj, scorul devenind 13:11. Apoi, cu o apărare perfectă, cu Skundric în prim-plan, Tricolorul LMV s-a desprins la 17:13. Oaspeții au înjumătățit ecartul ploieștenilor, scor 18:16, dar Riabukha și Grigoraș au menținut distanța față de portughezi. La 21:19, și-a făcut intrarea și Centelles, însă nu pentru mult timp, Voinea revenind pe teren, la 22:21.

În finalul actului, Milivojevic a fost omul principal la Tricolorul LMV, acesta punctând de trei ori la rând, închizând setul la 25:22, după un blocaj de toată frumusețea.

În setul al treilea, oaspeții au avut inițiativa la început, conducând cu 6:3. Dar, Tricolorul LMV a revenit cu Voinea la serviciu, Aleksic și Carrasco punctând pentru 7:6. Aleksic, Milivojevic și Grigoraș au menținut, apoi, gazdele în avantaj de două puncte, până la 12:10.

Din acel moment, cu Johnson la serviciu, echipa din Azore a întors scorul, prin cinci puncte la rând, dintre care și doi ași consecutivi, în care mingea a atins fileul înainte să cadă în terenul ploieștenilor. Diferența a crescut chiar și la patru puncte, scor 13:17, dar Tricolorul LMV nu a cedat, iar Carrasco, Riabukha și Grigoraș au readus speranțele în tabăra gazdă, scorul devenind 19:20.

Echipa portugheză a răspuns, punctând de două ori la rând, după care a venit rândul Tricolorului LMV să egaleze, prin Centelles și Voinea. Dar, Da Silva și Rhein au adus setul în dreptul oaspeților, scor 25:23.

În setul al patrulea, Tricolorul LMV a evoluat excepțional, blocând perfect atacurile portugheze și toate încercările de a schimba ceva în joc, Centelles, Milivojevic și Aleksic ducând scorul la 8:3. De acolo, diferența a continuat să crească în favoarea gazdelor, spre deliciul publicului prezent în tribune, Riabukha, Centelles și Milivojevic contribuind pentru 16:9, iar, în cele din urmă, Tricolorul LMV a închis actul cu scorul de 25:13, completând victoria care a trimis jocul în „setul de aur”.

Iar „setul de aur” a început sub aceleași auspicii, cu un serviciu foarte bun al lui Milivojevic și cu două blocaje ale lui Centelles și lui Voinea, iar scorul era 4:0 pentru gazde. Riabukha și Voinea, cu un nou blocaj, a mărit avantajul ploieștenilor, scor 6:1, iar totul părea să meargă în favoarea elevilor antrenorilor Stancu și Marinescu. Însă, câteva erori pe atac au permis oaspeților să revină, mai întâi la 8:5, apoi la 9:7.

După un timeout cerut de Tricolorul LMV, Centelles a făcut 10:7, dar AJ Fonte do Bastardo Azores a găsit soluțiile să anihileze jocul gazdelor, preluând controlul, iar după patru puncte la rând se vedea în frunte, scor 13:11. Farcaș a punctat imediat, dar oaspeții au reușit să se impună cu 15:12, obținând, astfel, calificarea în optimile de finală.

De la Tricolorul LMV, Milivojvic și Aleksic au încheiat cu câte 14 puncte fiecare, primul având și un procentaj de recepție de 57% (cel mai bun al meciului), și 12 atacuri reușite, iar cel din urmă adăugând 5 blocaje (lider detașat al partidei) și 3 ași (tot lider al partidei). De asemenea, Riabukha a contribuit la 9 puncte, cu un procentaj de 73% la atacuri reușite, cu 8 din 11 oportunități.

Casetă

Tricolorul LMV Ploiești – AJ Fonte do Bastardo Azores (Portugalia) 3:1 (25:22, 25:22, 23:25, 25:13) – 12:15 golden set

Sala: Sporturilor „Olimpia”, Ploiești. Spectatori: circa 400.

Tricolorul LMV Ploiești: 7. Aleksandar Milivojević (Muntenegru, extremă), 8. Andrei Grigoraș (universal), 10. 9. Florin Voinea (extremă), 12. Vladan Aleksić (Serbia, centru), 13. Kostiantyn Riabukha (Ucraina, centru), 18. José Carrasco Angulo (Venezuela, coordonator) – 2. Goran Škundrić (Serbia, libero); Hiroshi Centelles (Cuba, extremă), 5. Cosmin Ghimeș (coordonator), 14. Tudorel Farcaș (extremă). Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

AJ Fonte do Bastardo Azores: 3. Matthew Pollock (SUA, centru), 5. Pedro Rangel (Mexic, coordonator),  7. Kristopher Johnson (SUA, centru), 13. Caique Silva (Brazilia, extremă), 14. Diogo Morais (Portugalia, universal), 15. Scott Rhein (SUA, extremă) – 6. Carlos Teixeira (Portugalia, libero); 1. Afonso Guerreiro (Portugalia, extremă), 10. Jose Monteiro (Portugalia, coordonator). Antrenor: João Miguel Sequeira José.

Arbitri: Bülent Bozkurt (Turcia), Audrius Gargasas (Lituania).

sursa: tricolorullmvploiesti

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here