logo
RNTV Live

Începe Concursul Naţional de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”

310617944_1949480145251542_922122742934568246_n
Mihai Constantinescu

Începe Concursul Naţional de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti 0rganizează în perioada 28-29 ianuarie 2023, cea de a XXV-a ediţie a Concursului Naţional de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”.
Concursul, care are ca obiectiv descoperirea resurselor creative ale elevilor, încurajarea şi promovarea actului teatral, dezvoltarea personală prin teatru, dar, mai ales, cunoașterea operei marelui nostru dramaturg, Ion Luca Caragiale, se adresează elevilor din ciclul primar și ciclul gimnazial din unități de învățământ din țară.

La fiecare secţiune se vor acorda: Marele Premiu „Ion Luca Caragiale”, câte un premiu I, II și III, plus menţiuni sau premii speciale, în cazul în care juriul va considera de cuviinţă, al cărui președinte, încă de la prima ediție, este bine-cunoscutul actor Ilie GÂLEA, de la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești.

Diplomele vor fi însoțite de premii, cărți și suveniruri, fiecare premiu incluzând o vizită gratuită la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și la secțiile sale din Ploiești (Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, Muzeul „Ion Luca Caragiale”, Muzeul „Casă de Târgoveț din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea”), pentru trupele câștigătoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor