Un incendiu puternic a afectat joi după-amiază un depozit de materiale de construcții din localitatea Stamate, județul Suceava, conform unui comunicat emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava. Flăcările au cuprins rapid etajul și acoperișul clădirii, care avea o destinație mixtă, funcționând atât ca spațiu de birouri, cât și ca depozit.

Pentru a combate incendiul, pompierii militari au intervenit prompt cu cinci autospeciale de stingere. În urma intervenției, s-a constatat că focul a distrus parțial astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, a degradat învelitoarea acoperișului și alte materiale combustibile de la etaj, și a afectat porțiuni din fațada clădirii.

Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat înainte de a se extinde la restul clădirii, care are o suprafață de peste 500 de metri pătrați. Astfel, au fost salvate bunurile din interior și cele depozitate în exteriorul clădirii.

Conform primelor investigații, cauza probabilă a incendiului a fost un foc în aer liber pentru arderea gunoaielor, care a scăpat de sub control și s-a extins spre depozit și clădirea acestuia. Ancheta continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews