Sursă foto: AGERPRES

În dimineața zilei de sâmbătă, o biserică din localitatea Stoilești, județul Vâlcea, a fost devastată de un incendiu puternic, cel mai probabil declanșat de un scurtcircuit la instalația electrică. Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență General Magheru au intervenit prompt la solicitarea de ajutor pentru a stinge focul ce cuprinsese acoperișul construit din lemn cu învelitoare din șindrilă.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, primind sprijinul colegilor de la Detașamentul de Pompieri Drăgășani cu o autospecială de stingere. Din păcate, incendiul s-a extins rapid, iar cantitatea mare de lemn uscat din componența bisericii a favorizat propagarea flăcărilor la întreaga clădire.

Eforturile de salvare au implicat dispozitive de stingere pe tot conturul clădirii, iar intervenția a durat mai bine de trei ore de la sosirea echipajelor la locul incidentului. Din informațiile furnizate de ISU Vâlcea, biserica era încadrată ca monument istoric, fapt ce adaugă un grad suplimentar de importanță și tristețe evenimentului.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului au indicat că incendiul s-a declanșat ca urmare a unui scurtcircuit produs la instalația de alimentare cu electricitate.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *