logo
RNTV Live

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd în Prahova. Amenzi majorate/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd în Prahova. Amenzi majorate

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd în Prahova în ultimele luni. Au ars sute de hectare. Ultimul incendiu de vegetație a cuprins joi seară 50 de hectare din comuna Tătaru. Ministrul Mediului a anunțat că amenzile pentru arderea vegetației uscate vor fi cuprinse între 15.000 și 100.000 de lei pentru persoane juridice.

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd în Prahova

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, joi seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Tătaru. Flăcările au cuprins aproximativ 50 de hectare. De la începutul acestui an, sute de hectare au fost distruse de aceste incendii, cele mai multe declanșate fără intenție de cei care încercau să curețe terenurile. Pentru că la nivel național incendiile de vegetație au făcut pagube importante, ministrul Mediului, a anunțat că amenzile pentru arderea vegetației uscate vor fi majorate. Astfel, persoanele fizice vor plăti amenzi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei, iar cele juridice între 50.000 și 100.000 de lei.

”Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetație și miriști. În ciuda interdicției și a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică. Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană și au un efect negativ și asupra solului. Astfel am decis majorarea amenzilor contravenționale pentru arderea miriștilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. ” – este mesajul postat de ministrul Mediului pe Facebook. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-pasaj-de-cale-ferata-extrem…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor