logo
RNTV Live

Încă un focar de coronavirus, descoperit în Prahova. Situaţia în judeţ

sursa foto Adevarul.ro
Mihai Constantinescu

Focar de coronavirus la o societate comercială din Prahova

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit în Prahova, la o societate comercială. Cinci persoane din cadrul societăţii sunt pozitivi. Ca urmare a depistării acestui focar, conducerea unității respective și DSP Prahova au decis suspendarea activității până pe 20 august, dezinfecția spațiului de lucru și carantinarea angajaților care au fost contacți direcți (șapte).

În prezent, în Prahova, sunt raportate nouă focare active, cu un număr total de 136 de persoane confirmate cu noul coronavirus.

Situaţia în judeţ

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2974 depersoane, dintre care 533 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (persoane de sex masculin -62 și 68 de ani, cu comorbidități). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 114

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 25 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 264 sunt ocupate. 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 339 dedecizii de izolare  și 2278 de carantină.

Testări

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 16583 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor