logo
RNTV Live

A ÎNCEPUT VACCINAREA ÎN FARMACII

Daniel

S-a dat startul vaccinării împotriva gripei sezoniere în farmacii, potrivit Colegiului Farmaciștilor din România. Cei care vor să se imunizeze gratuit pot merge la farmaciile autorizate de Ministerul Sănătății. Sunt 100 astfel de unitati in tara, iar doua dintre ele se afla in Prahova. Sunt insa si anumite conditii pe care oamenii trebuie sa le indeplineasca pentru a putea beneficia de program.

Programul de vaccinare în farmacii a fost demarat pentru ca rata de acoperire în România este în scădere. In plus, sezonul gripal 2022-2023 este mai sever comparativ cu ultimele doua. 100 astfel de unitati apar pe lista Ministerului Sanatatii. In Prahova sunt doua, una la Breaza si o alta in Plopeni.

Potrivit comunicatului transmis de Colegiul Farmaciștilor din România, persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să parcurgă cateva etape.

Vestea ca administrarea serului va putea fi posibila si in unitatile farmaceutice a fost primita cu incredere de catre oameni.

Potrivit comunicatului, lista farmaciilor este în continuă completare pe măsură ce se eliberează autorizațiile speciale și farmaciile își pun la punct logistica necesară

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor