logo
RNTV Live

Încă o şansă pentru absolvenţii de liceu. Bac, sesiunea de toamnă

Sesiunea specială pentru olimpici este organizată de ISJ Prahova
Mihai Constantinescu

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalureat, la start

Absolvenţii de liceu mai au o şansă să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă. De astăzi au început înscrierile pentru sesiunea a doua.

În perioada 11 – 14 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen. Cei care au promovat coringenţele au şi ei sansa să susţină examanele. Se pot înscrie pe 27 iulie.

Citeşte şi https://portal.republikanews.ro/veste-buna-pentru-cei-cu-diploma-de-bacalaureat-vor-primi-mai-multi-bani-decat-cei-cu-studii-superioare/

Examenele încep pe 21 august cu probele scrise. Prima probă este cea de  Limba şi literatura română. Urmează apoi pe 22 august Limba şi literatura maternă, 23 august proba obligatorie a profilului şi 24 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Imediat ziua următoare încep probele orale. Astfel, în 25 – 28 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. In 29-30 august are loc evaluarea competenţelor digitale. Sfârşitul de lună vine cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională-30-31 august.

Între 2-5 septembrie se afişează rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor