logo
RNTV Live

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul lui Andrei Volosevici/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul lui Andrei Volosevici

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat joi sentinţa definitivă în dosarul în care Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, şi Simona Albu, administratorul public al municipiului, fuseseră trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie legate de finanţarea clubului de fotbal Petrolul.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a fost achitat în dosarul DNA privind finanţarea de la buget a clubului Petrolul Ploieşti în mandatul 2008-2012. După aflarea sentinței definitive, primarul Volosevici a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj scurt:

“După aproape șase ani, având respect și totală încredere în justiție, am fost achitat definitiv!!!” – a postat pe Facebook, Andrei Volosevici.

Andrei Volosevici, Simona Albu, fosta şefă a Serviciului Juridic din Primărie, devenită ulterior administrator public al Ploieştiului, şi Magdalena Mazâlu, fostul secretar al municipiului, între timp decedată, fuseseră trimişi în judecată în 2016, într-un dosar în care procurorii DNA Ploieşti reclamau încălcarea legii în cadrul procedurilor de asociere dintre administraţia locală şi clubul de fotbal Petrolul Ploieşti. Pentru Andrei Volosevici au fost aproape 6 ani, extreme de grei.

Volosevici spune că cea mai mare bucurie nu este neapărat recunoașterea nevinovăției sale, ci faptul că acum își poate privi mama în ochi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul lui Andrei Volosevici a respins ca nefondate apelurile înaintate de DNA Ploieşti

ICCJ a respins ca nefondate apelurile înaintate de DNA Ploieşti şi de Primărie. Practic s-a menţinut decizia de achitare a lui Volosevici care fusese pronunţată şi de instanţa de fond. Cei trei au fost trimişi în judecată în 2016. Era vorba despre un dosar în care procurorii DNA Ploieşti reclamau încălcarea legii în cadrul procedurilor de asociere dintre administraţia locală şi clubul de fotbal Petrolul Ploieşti.

Prejudiciu imens

La momentul respectiv, anchetatorii calculaseră un prejudiciu de peste 32 de milioane de lei, incluzând sumele virate de la bugetul local către echipă, dar şi contravaloarea utilităţilor la stadion şi a unor chirii, raportate la un tarif aprobat ulterior, aceştia invocând că stadionul “Ilie Oană” ar fi fost pus la dispoziţia clubului cu încălcarea prevederilor legale. În decembrie 2019, inculpaţii au fost achitaţi de către Curtea de Apel Ploieşti. Sentinţa pronunţată joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul primarului Ploieştiului este definitivă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cine-este-cel-care-a-creat…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-primar-din-prahova…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/uzina-1-mai-arc-peste-timp-video/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor