logo
RNTV Live

În ritmul acesta, puţin şoferi din Prahova vor rămâne fără dosare penale

filtre
Mihai Constantinescu

În ritmul acesta, puţin şoferi din Prahova vor rămâne fără dosare penale

A deveni un obicei extrem de periculos ca în judeţul Prahova şoferii să fie în ilegalitate.8 dosare penale au fost întocmite doar în ultimele trei zile ale săptămânii trecute. Fie că s-au urcat la volan deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, fie că autoturismul nu era înmatriculat sau este vorba de conducători auto care nu posedă permis de conducere, astfel de şofer reprezintă un pericol.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/hidro-prahova-sa-a-dat-ordinul-de-incepere-a-lucrarilor-pentru-demararea-ultimei-investitii-din-proiectul-reabilitare-si-modernizarea-sistemelor-de-apa-si-canalizare-in-judetul-prahova/?fbclid=IwAR3rrn0HEuACYqmFBUvs61swOG0RxdpToUKR9G7rjv6KdA-SEIf0vwbiqcQ

Pe drumurile publice cu vehicul neînmatriculat

Vineri, în jurul orei 19:00, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Ploiești, polițiștii au depistat un tânăr de 22 de ani. Conducea un autoturism neînmatriculat. A fost deschis dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

În aceeași zi, pe strada Ștrandului, a fost oprit pentru control un ansamblu de vehicule format din tractor și remorcă, aceasta din urmă neavând montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare. La volan a fost identificat un bărbat de 51 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit că remorca nu figura ca fiind înmatriculată. În acest sens a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de tractarea unei remorci neînmatriculate.

Băut la volan şi/sau fără permis

În noaptea de 25/26 aprilie, a fost depistat un bărbat de 29 de ani, care conducea un autoturism pe DN1 B, în localitatea Loloiasca. În urma verificărilor efectuate, a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a înregistrat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Tot sâmbătă, în jurul orei 10:30, pe strada Ștrandului din municipiul Ploiești, a fost oprit pentru control un conducător auto în vârstă de 42 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a înregistrat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

A fugit de poliţişti

În noaptea de 26/27 aprilie, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe raza comunei Gura Vadului. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, s-a procedat la urmărirea acestuia. După circa 200 de metri, într-o curbă, tânărul de 22 de ani aflat la volan a pierdut controlul asupra direcției de mers, întrând în coliziune cu un cap de pod. În urma impactului, acesta a rămas încarcerat în autoturism, fiind necesară intervenția echipei de descarcerare. A fost examinat de către cadrele medicale, stabilindu-se că nu a suferit vătămări.

Prahoveanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, și era şi băut bine. Aparatul etilotest a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Cu mopedul unchiului pe drumurile publice

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orelor 14:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comarnic au oprit pentru control un moped condus de un tânăr de 18 ani din Comarnic. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar vehiculul aparține unchiului său, care deși cunoștea acest aspect, i-a împrumutat mopedul.  În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu îl deține.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/presedintele-romaniei-scolile-si-universitatile-nu-se-mai-deschid-pentru-acest-an-scolar-ce-se-intampla-cu-cei-din-ani-terminali/?fbclid=IwAR0oeiAclNwk-6iNTByWZvqa04CZ9IGUmIsXfgZsFbbIbCQjZ1ZDGAbDTu4

Exemplele negative continuă

Pe raza localității Vadu Săpat, polițiștii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 45 de ani. Conducea un auto deși consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Gălăgios şi în afara legii

În aceeași zi, în jurul orelor 18:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.8 Bălțești au fost sesizați de un bărbat din localitatea Șoimari că are un conflict cu o persoană cunoscută. Apelantul, a comunicat polițiștilor care s-au deplasat la fața locului faptul că, a fost deranjat de zgomotul făcut de un motociclu condus pe drumul public de pe raza localității. În urma verificărilor, a fost identificat conducătorul motociclului. Era un bărbat din comuna Apostolache, în vârstă de 52 de ani. Acesta nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul. Mai mult, nu era înmatriculat sau înregistrat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

comunicat IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor