logo
RNTV Live

Hidro Prahova SA a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru demararea ultimei investiții din Proiectul ”Reabilitare și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”

Hidro Prahova 1
rnews

 

                       Hidro Prahova SA a dat ordinul de începere a lucrărilor

                             pentru demararea ultimei investiții din Proiectul

”Reabilitare și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”

Astăzi, 27 Aprilie 2020, ultimul lot al contractului de lucrări CL1, respectiv Lot 3 – ”Reabilitare și extindere Stații de Tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova”  – cod MySMIS 2014+104337, a intrat în execuție, prin emiterea Ordinului Administrativ de Începere a lucrărilor. Practic, operatorul regional de apă și de canalizare Hidro Prahova SA a atribuit către Asocierea SC Asgo Telecom SRL – Hidroconstrucția SA ultimul obiectiv de investiție al proiectului ”Reabilitare și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”.

Proiectul, al cărui beneficiar este operatorul regional de apă și de canalizare Hidro Prahova SA, are o valoare de 13.166.716 lei, fără TVA. Din această sumă, Hidro Prahova SA contribuie cu fonduri proprii în cuantum de 822.498 lei, reprezentând 6,25% din valoarea proiectului. Autoritățile locale și centrale asigură 1.851.633 lei, iar restul investiției, respectiv 10.492.585 lei, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă a proiectului, va fi finanțat din Fondul de Coeziune, prin Instrumentul Structural Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Obiectivele contractului de lucrări, asumate de antreprenorul reprezentat de Asocierea SC Asgo Telecom SRL – Hidroconstrucția SA, constau în: reabilitarea construcțiilor existente în cadrul stației de tratare Valea lui Conci; reabilitarea gospodăriilor de apă Vatra Sat și Ghioșești; demolarea și construirea stațiilor de clorinare la gospodăriile de apă Calea Codrului și Cravata Roșie;  construirea stațiilor de clorinare în cadrul amplasamentelor rezervoarelor existente Parc, Gura Diham, Valjean și Fierăstrău; construirea stației de pompare Caraiman 1;  realizarea de tronsoane de aducțiune în orașele Bușteni și Azuga.

În conformitate cu prevederile contractuale, antreprenorul are la dispoziție 540 de zile (18 luni) pentru executarea proiectului. Pentru faza de proiectare sunt alocate 90 de zile, autorizația de construire trebuie obținută de către antreprenorul reprezentat de Asocierea SC Asgo Telecom SRL – Hidroconstrucția SA în maximum 120 de zile de la finalizarea proiectului tehnic, iar pentru execuția propriu-zisă a obiectivelor cuprinse în proiect sunt alocate 330 de zile.

”Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020”

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor