logo
RNTV Live

În premieră de la construcție, un monument cheie din Prahova poate fi vizitat de turiști și la interior / VIDEO

Mihai Constantinescu

În premieră de la construcție, un monument cheie din Prahova poate fi vizitat de turiști și la interior

Monumentul Eroilor de pe Caraiman, redeschis circuitului turistic. Crucea de la Bușteni poate fi vizitată, de doar câteva zile, și la interior. Construcția a fost supusă unul amplu proces de reabilitare, întins pe durata a 4 ani.

În premieră de la construcție, un monument cheie din Prahova poate fi vizitat de turiști și la interior

În premieră de la construcție, monumentul de pe Vârful Caraiman poate fi vizitat de turiști și la interior de doar câteva zile. Ajuns într-o stare de degradare avansată, monumentul a fost trecut în administrarea Ministerului Apărării Naționale de la Primăria Bușteni în 2016.

Construcția a fost reabilitată timp de 4 ani, fiind gata cu mult timp înainte de termen. Ultimele finisaje s-au efectuat anul acesta, iar turiștii pot să viziteze acum și interiorul monumentului. Crucea Eroilor de pe Caraiman este un monument istoric închinat eroilor români din Primul Război Mondial.

Are forma unei cruci latine și a fost construit între anii 1924 -1928, pentru a cinsti memoria celor 30.000  de militari căzuți în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor