logo
RNTV Live

ÎN PRAHOVA LIPSEȘTE PERSONALUL CALIFICAT

rnews

Lipsa personalului calificat reprezintă principala problemă cu care se confruntă în prezent întreprinderile prahovene. Prezent în județul Prahova, ministrul Economiei, Florin Spătaru susține că are soluții pentru ca această problemă să dispară în cel mai scurt timp.

Lipsa  personalului calificat a reprezentat unul dintre subiectele dezbătute de mediul de afaceri prahovean și ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ministrul Florin Spătaru  a anunțat că sunt soluții și că în prezent există discuții pentru a crea un cadru legislativ corespunzător pentru învățământul dual.

De altfel, deputatul umanist Grațiela Gavrilescu susține că  grupul parlamentar PSD –PUSL va lucra la modificare legislației.

Învățământul dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic,  care are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev și unitatea de învățământ.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor