logo
RNTV Live

În mai puțin de un an, mai multe incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienții cu COVID/ VIDEO

Mihai Constantinescu

În mai puțin de un an, mai multe incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienții cu COVID

Pandemia de coronavirus a scos la inveală rănile sistemului sanitar din România. În mai puțin de un an, mai multe incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienții cu COVID. După tragedia de la Piatra Neamț, când zece persoane au murit într-un incendiu la Secția ATI,ieri statistica a ajuns la 11 , după tragedia de la Ploieşti.

14 noiembrie 2020 – este moementul când zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Tragedii pe bandă rulantă

La scurt timp, pe 25 decembrie 2020 – un incendiu în urma căruia un pacient a decedat a avut loc la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi.

Şi anul 2021 a debutat cu un incendiu care care a cuprins Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

La câteva zile,  pe 5 ianuarie 2021 – un echipaj de intervenţie al ISU Timiş a intervenit la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în urma unui incendiu izbucnit într-un pavilion suport COVID. 4 persoane si-au pierdut viata si pe 29 ianuarie 2021 în urma unui incendiu izbucnit, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

La scurt timp, pe 21 februarie 2021 – zeci de echipe de pompieri au intervenit la Institutul „Marius Nasta”, unde a fost anunţat un incendiu la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR.

Prin momente de panica au trecut si trei cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Au încercat să se salveze sărind pe geam, după ce focul a cuprins o sectie a unitatii.

Pe 21 aprilie, 36 de persoane, dintre care 6 intoxicate cu fum au fost transportate  la o altă untiate medicală după ce focul a cuprins izolatorul Sectiei  de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina.

Pe 24 iulie si 1 octombrie anul acesta, Constanta a fost orasul unde focul a afectat două untiati medicale. Chiar dacă în vara nu a murit nimeni, luna trecuta, 9 persoane au pierdut lupta cu flăcările ca urmare a unui incendiu produs la spitalul de boli infectioase din Constanta. 

Bilantul tragediilor vine, însă cu evenimentul de la Ploiesti. Două 2 persoane şi-au pierdut viaţa la spitalul de boli infectioase.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/voluntarii-asociatiei-magic/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor