În luna iunie a acestui an, apele au luat 35 de vieți! Cum putem preveni viitoare tragedii

adolecent înecat în jiu
Un tânăr de 16 ani a murit la scăldat

În luna iunie a acestui an, apele au luat 35 de vieți! Cum putem preveni viitoare tragedii. Astfel de nenorociri se produc, din nefericire, în fiecare vară, iar dovadă stau cele 33 de persoane care s-au înecat în luna iunie a anului trecut!

În cele multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.

cel mai verde complex reziential

Cel mai important aspect pe care părinții și bunicii trebuie să-l înțeleagă este că nu trebuie să-i lase pe copii nesupravegheați la scăldat.

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului! Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!

Foarte important este ca în cazul unei situaţii de urgenţă, anunţaţi de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112. În astfel de cazuri fiecare secundă contează

RECOMANDĂRI

Pentru evitarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, respectați următoarele măsuri:

❗Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.

❗Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.

❗Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.

❗Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.

❗Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.

❗Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

❗Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici.

❗Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

comunicat de presa

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here