logo
RNTV Live

Mandat de arestare pentru Sebastian Ghiță

La loc comanda! Termenul pentru extrădarea lui Ghiţă, prelungit
Oana Stoica

Magistraţii Curţii Supreme au decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță. Acesta, aflat anterior sub control judiciar, este de negăsit de două săptămâni. Judecătorii Înaltei Curți au admis cererea DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive. Judecătorii au decis emiterea imediată a mandatului de arestare, ceea ce înseamnă că fostul parlamentar poate fi dat în urmărire. Decizia poate fi contestată, dar este executorie. Mandatul de arestare a ajuns la IJP Prahova, iar polițiștii sunt acum la domiciliul fostului deputat. Dacă acesta nu va fi găsit, pasul următor este ca polițiștii să-l de-a în urmărire națională, iar mai apoi internațională.

Un procuror DNA a declarat în sala de judecată că Sebastian Ghiță nu s-a prezentat de două ori la IPJ Prahova și nu a mai fost găsit nici acasă, dar nici la alte adrese.

“Sebastian Ghiță a dat dovadă de rea-credință. El și-a premeditat fuga. Există date și indicii că a fugit și s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecată. Deși era supravegheat de trupe speciale, el a reușit să se ascundă. Dispariția sa a fost premeditată, lucru indicat prin desele înregistrări difuzate de România TV, post controlat de Sebastian Ghiță, în care acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane. Vă rugăm să emiteți un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, pentru ca acesta să poată fi dat în urmărire”, a spus procurorul.

Surse: Digi 24 și agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor