Sursă foto: Ziarul Unirea

Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va fi închis pentru public miercuri, în cea mai fierbinte parte a zilei, din cauza caniculei care afectează țara, a anunțat Ministerul elen al Culturii, citat de AFP și Agerpres/Se estimează că temperaturile vor ajunge până la 43 de grade Celsius!

„Ministerul Culturii informează că astăzi, situl arheologic al Acropolei va fi închis între orele 12:00 și 17:00 (09:00 GMT – 14:00 GMT)”, a anunțat instituția greacă, în contextul în care temperaturile ar putea ajunge la 43 de grade Celsius miercuri și joi, în cadrul primei canicule din 2024. Acest sit, inclus în patrimoniul mondial UNESCO și vizitat de un număr mare de turiști, ar putea fi supus aceleași măsuri și în zilele următoare.

Grecia, o țară mediteraneană obișnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri intense de mai multe zile, iar „un vârf termic” este așteptat pentru miercuri și joi. Temperaturile ar trebui să depășească cu ușurință pragul de 40 de grade Celsius în numeroase regiuni ale țării, potrivit serviciilor de meteorologie. Ministerul pentru Criza Climatică și Protecția Civilă a avertizat marți cu privire la un risc de incendii „foarte ridicat”, în special în regiunea Attica, unde se află capitala elenă.

În mai multe regiuni, școlile vor rămâne de asemenea închise miercuri și joi, inclusiv în Atena, în timp ce Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajații din sectorul public. Acropola din Atena, în vârful căreia se află templul Partenon, a fost deja obligată să se închidă pentru vizitatori în iulie 2023, în timpul unui episod canicular de două săptămâni, inedit prin durata sa.

Grecia a fost afectată de incendii devastatoare care au distrus aproximativ 175.000 de hectare în vara anului 2023. Acropola din Atena a înregistrat anul trecut un număr record de vizitatori, de aproape 4 milioane, reprezentând o creștere cu peste 31% față de anul precedent. Numărul vizitatorilor este în continuă creștere, în special datorită turiștilor de pe navele de croazieră care fac escală la Pireu, marele port din apropierea capitalei elene.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *