logo
RNTV Live

Imagini spectaculoase de la salvarea celor șapte turiști rătăciți în Munții Baiului, la Azuga

Oana Stoica

După mai bine 12 ore de căutări în condiții vitrege, jandarmii montani au dat de grupul celor șapte turiști rătăciți pe munte, în zona Azuga. Din fericire, deși au stat toată noaptea în zăpadă și la temperaturi extrem de scăzute, toți cei șapte sunt teferi și vor fi coborâți de salvatori, în siguranță, în Azuga. Jandarmii montani estimează că acțiunea de salvare se va încheia în maxim trei ore, deoarece se coboară de la 1900 de metri, pe un teren extrem de accidentat și pe zăpadă troienită, stratul având și 1,5 metri.

Galerie FOTO:

 

GALERIE VIDEO:

 

Reamintim că:

Aseară în jurul orelor 20, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că este împreună cu alți șase turiști în zona Vârfului Ștevia din zona Azuga, la 1900 metri altitudine , dar că nu mai pot înainta din cauza zăpezii și a întunericului. Cele șapte persoane au între 33 și 38 de ani. În căutarea lor au plecat patru jandarmi montani și doi salvamontiști. Abia după aproximativ 12 ore, turiștii au fost reperați, iar jandarmii vor ajunge la ei în curând. Nu se știe încă starea lor exactă. Salvatorii înaintează greu deoarece este o zonă extrem de greu accesibilă, cu o pantă abruptă, iar zăpada este troienită, stratul avînd și 1,5 metri.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor