HIDRO PRAHOVA SA derulează în continuare acțiuni de control, pentru depistarea consumului ilegal de apă și a racordurilor frauduloase la canalizare/FOTO

HIDRO PRAHOVA SA derulează în continuare acțiuni de control, pentru depistarea consumului ilegal de apă și a racordurilor frauduloase la canalizare

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că în cursul zilei de marţi, 20 aprilie 2021, au fost depistate pe rețeaua publică de canalizare din orașul Mizil, prin intermediul sistemului de inspecţie video CCTV, racorduri ilegale pentru două imobile situate pe strada Gheorghe Brătianu.

cel mai verde complex reziential

Sistemul CCTV, aflat în dotarea societăţii HIDRO PRAHOVA SA, este folosit în mod frecvent de echipele de intervenţie pentru a vizualiza în interior reţelele de canalizare din aria de operare, prin intermediul unei camere video ghidată de un operator, în scopul asigurării unei funcționări corespunzătoare a sistemului, dar și pentru depistarea amenajărilor în scop de fraudă.   

În prezentul caz de la Mizil, al doilea din această localitate depistat în cursul lunii aprilie, proprietarul a recunoscut că a fost racordat ilegal, atât la reţeaua de canalizare, cât şi la sistemul de alimentare cu apă. Potrivit legislaţiei în vigoare, acesta urmează să plătească contravaloarea serviciilor de apă și canalizare pentru ultimii 3 ani, fiind obligat să încheie contracte cu operatorul HIDRO PRAHOVA SA pentru a beneficia în continuare de aceste servicii.

Pe această cale, HIDRO PRAHOVA S.A. atenționează utilizatorii cu privire la necesitatea respectării legalităţii în cazul serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, aceștia riscând în caz contrar facturarea retroactivă în sistem pauşal a serviciilor prestate sau sesizarea organelor de urmărire penală, pentru săvârşirea infracţiunii de furt de apă din sistemul public.

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here