logo
RNTV Live

Iluminatul stradal şi ornamental, mai scump/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Iluminatul stradal şi ornamental, mai scump.

Tarifele pentru furnizarea energiei aferente iluminatului stradal şi celui ornamental au crescut semnificativ odată cu începtul acestui an. Potrivit reprezentanților Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, prețul unui megawatt pe oră este de aproape 5 ori mai mare decât anul trecut. Din fericire, noile tarife nu au fost percepute pentru iluminatul festiv din perioada sărbătorilor de iarnă. 

Creșterea tarifului la energie electrică va afecta semnificat și bugetele administrațiilor publice locale.  Din fericire, în cazul Ploieștiului,  noile tarife nu au fost percepute și pe perioada sărbătorilor de iarnă. Factura pentru luna decembrie pe care Primăria Ploiești trebuie să o plătească este de aproximativ 706.000 lei. Din ei, 111.000 lei reprezintă cheltuielile cu iluminatul festiv.

Astfel, începând cu luna ianuarie, Primăria Ploiești va plăti de aproape cinci ori mai mult pentru iluminatul stradal în intervalul orar 22.00-07.00. Concret, pe perioada nopții, municipalitatea va fi nevoită să plătească 2125 lei pentru un Megawatt/oră, în timp ce ziua va plăti 2319 lei pentru un Megawatt/ oră. Asta în condițiile în care, până la finele anului trecut, municipalitatea plătea 460 lei lei pentru un Megawatt/ oră noaptea și 497  lei pentru tariful de zi.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cetatenii-din-mitica-apostol…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor