logo
RNTV Live

Ploieştenii ar putea să rămână fără apă caldă, din luna mai/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Ploieştenii ar putea să rămână fără apă caldă, din luna mai.

Vestea ca Ploiestiul ar putea să rămână fără apă caldă, din luna mai, a îngrijorat ploieştenii. Acum se joacă ping-pong-ul declaraţiilor la masa decidenţilor. Teoretic, nu exista o persoana anume care sa poarte vina intarzierii licitatiei, pentru atribuirea contractului unei noi societati. Asta pentru ca fiecare iese in fata cu termene legale, pana la care se lucreaza documentatia necesara. Doar ca se paseaza responsabilitatea de la o institutie la alta. Primaria, care face parte dintr-o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, infiintata sa preia serviciul de termie, spune ca reprezentantii Consiliului Judetean Prahova ar intarzia discutiile care ar conduce concret la o solutie. CJ Prahova arata ca sunt in termen cu documentatiile, in timp ce ADI Termo Prahova se misca incet, dar legal, cu avizele necesare demararii licitatiei. In tot acest necunoscut Uniunea Aociatiilor de Proprietari Prahova crede ca se bate pasul pe loc pentru o posibila atribuire directa a contractului de termoficare.

Actualul operator de termoficare din Ploiesti se retrage. Inca de la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut reprezentantii Veolia au anunțat rezilierea contractului care ar fi avut termen pana la 31 martie, data preconizată pentru încheierea sezonului rece. Doar ca dupa ei, potopul…

Consiliul Judetean Prahova nu a vrut sa ofere un punct de vedere cu privire la aceasta situatie. ADI Termo Prahova spune, insa, ca se intarzie procedura de licitatie din cauza unor termene legale, peste care nu se poate trece.

Astfel, una dintre cele doua firme, care ar fi interesate pana la acest moment sa preia serviciul de furnizare al agentului termic,  a mai cerut o serie de lamuriri si s-a votat o noua prelungire a termenului de prezentare a ofertelor, care acum va dura pana pe 14 martie.

Chiar si asa cu greu s-ar putea intampla ca noul operatorul sa intre efectiv pe amplasament si sa preia furnizarea agentului termic in Ploiesti.

Directorul ADI Termo Prahova spune ca daca prognoza meteo va fii nefavorabila actualul operator de termoficare este obligat prin contract sa asigure agent termic, pana la incalzirea vremii, mai exact 10 zile pe durata carora temperatura sa depaseasca 10 grade Celsius.

Directorul ADI Termo Prahova spune ca daca prognoza meteo va fii nefavorabila actualul operator de termoficare este obligat prin contract sa asigure agent termic, pana la incalzirea vremii, mai exact 10 zile pe durata carora temperatura sa depaseasca 10 grade celsius.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/arafat-vrea-vaccinare-obligatorie/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor