logo
RNTV Live

Iarna revine în forţă. Ninge pe mai multe artere

A fost emis COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru toată ţara. In unele zone a fost emis COD PORTOCALIU
Mihai Constantinescu

Iarna revine în forţă. Ninge pe mai multe artere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe tronsonul kilometric 10 (București) – 64 (Lehliu Gară) al autostrăzii A2 București-Constanța, fără depuneri pe carosabil, iar între kilometrii 144 (Fetești) – 212 (Constanța) ninge viscolit, fără depuneri, carosabilul fiind umed.

De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slabă și pe autostrada A1 București-Pitești, pe tronsonul kilometric 106 – 120, în zona mun. Pitești, fără depuneri pe partea carosabilă.

Ninge ușor, fără depuneri pe partea carosabilă, pe mai multe drumuri din județele Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița (zona montană) și Sibiu (zona Montană), nefiind înregistrate evenimente rutiere.

Pentru reducerea riscului rutier, este recomandat conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Iarna revine în forţă. COD GALBEN de ninsori

ANM a emis o avertizare meteorologică COD GALBEN pentru intervalul 28 februarie, ora 06:00 – 1 martie, ora 10
În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală.
  Pe litoral și în deltă precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Până la mijlocul săptămânii, în jumătatea de est a țării și la munte, temporar va ninge, iar vremea va fi rece pentru această perioadă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/upg-ploiesti-ofera-locuri-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesteanca-zdrobita-de-tren…/

Pentru mai multe ştiri, vizotaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor